Kulturno-informativni centar Tomislavgrad u suradnji s Općinom Tomislavgrad i Radiom Tomislavgrad organizira tradicionalnu tomislavgradsku manifestaciju Božiću u susret 2021.

Bogat kulturno-zabavni program od 10. do 30. prosinca 2021. uljepšat će predbožićno i božićno vrijeme u našem kraljevskom gradu.

Manifestacija se otvara ”Izložbom djela sa 8. međunarodne likovne kolonije Tomislavgrad-Blidinje” u petak 10. prosinca 2021., u 19:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a.

Učenici Osnovne glazbene škole Tomislavgrad u petak 17. prosinca., u 19:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a, upriličit će ”Božićni koncert”.

U subotu, 18. prosinca, u 19:00 sati u dvorani Skupštine HBŽ bit će predstavljena knjiga Ivana Bakovića ”Riječima o riječima”.

U nedjelju, 19. prosinca polaznici Škole mjuzikla i glume KIC-a izvest će mjuzikl ”Ledeno kraljevstvo”, u dva termina u 17:00 i u 19:00 sati u kinodvorani KIC-a.

U ponedjeljak, 20 prosinca u 10:00 sati u Hotelu Tomislav otvorit će se dvodnevni 6. božićni sajam na kojemu će svoje proizvode i rukotvorine izložiti OPG-ovi i proizvođači sa područja naše općine, a i šire.

Navečer istoga dana u 20:00 sati u velikom šatoru ispred hotela Tomislav popularna hrvatska grupa Dalmatino i najpoznatiji duvanjski bend Afrodita održat će koncert.

U utorak, 21. prosinca od 11:00 sati slijedi drugi dio i zatvaranje 6. božićnog sajma sa bogatom tombolom koju organizira FRAMA Tomislavgrad.

Navečer u utorak u 19:00 sati u kinodvorani KIC-a, polaznici Škole Mjuzikla i glume KIC-a izvest će predstavu ”Moje duvanjsko korona vjenčanje”.

A u šatoru ispred hotela Tomislav, od 20:00 sati večer će svirkom zagrijati grupa Dinaridi i R.O.S.T. – Rock school teachers band.

U srijedu, 22. prosinca u šatoru ispred hotela Tomislav nastupit će jedan od najpoznatijih rock bendova ovih prostora Crvena jabuka, a naš bend Krivi smjer nastupit će kao predgrupa.

U srijedu, 29. prosinca s početkom u 19:00 sati, u našoj krasotici spomen-bazilici, Župni zbor Tomislavgrad upriličit će Božićni koncert.

U isto vrijeme u kinodvorani KIC-a održat će se ”Duvanjsko božićno silo” s guslarima i gangašima, a domaćin je Hrvatska duvanjska baština.

U četvrtak, 30. prosinca u 18:00 sati, Tomislavgradske mažoretkinje održat će novogodišnji koncert ”Mažoretkinje svome gradu”, ovim događajem završava manifestacija Božiću u susret 2021.

KIC/Tomislavcity