Blaženka Pokrajčić je učenica 9. razreda OŠ fra Mije Čuića, Bukovica.

Na Županijskome natjecanju iz matematike 8. i 9. razreda  u Livnu, 6.  travnja 2019.  godine, Blaženka je bila najbolja od svih sudionika iz Tomislavgrada. Bilo je to lijepo priznanje i njezinome mentoru-nastavniku Dragi Zoriću.

Blaženka je vrijedna i odgovorna učenica, odlična je u svim predmetima. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima braneći uspješno ime svoje škole. Za njezin uspjeh u nastavi kao i u glazbenoj školi, uvelike su zaslužni njezini roditelji, Nedo i Marijana. Odlične ocjene prati i isto takvo ponašanje polučeno dobrim odgojem.

Čestitke Blaženki i njezinim roditeljima, a OŠ fra Mije Čuića neka budu na ponos i Blaženka, i svi dobri učenici koji bude nadu u naše bolje sutra.

Podsjećamo, Županijsko natjecanje iz matematike za učenike VIII. i IX. razreda održano je u OŠ “Fra Lovro Karaula” u Livnu, u organizaciji Udruge matematičara „Ruđer Bošković“ Mostar. Osim u našoj Županiji upriličeno je i natjecanje u ostalim županijama koje nastavu slušaju na hrvatskome jeziku i po hrvatskome nastavnom planu i programu.

Prva tri mjesta u kategoriji VIII. razreda osvojili su učenici OŠ fra Lovro Karaula: Ivano Petrović, Marko Gotovac i Matija Marić, dok su najuspješniji učenici u natjecanju IX. razreda bili: Lejla Korić (OŠ Drvar),  Tibor Josip Čondrić (OŠ fra Lovro Karaula) i naša Blaženka Pokrajčić (OŠ fra Mije Čuća).

Još jednom čestitamo svima!

Iva Bagarić/Tomislavcity