Poštovani moji štioci, ne znam jesu li vama dojadila, ovih svetih dana, mnogobrojna suočavanja i sučeljavanja dice Tuđmanovih partizana, koja bi tila bit prisidnici države Rvacke. Meni se je ta sotonski izrežirana priredba popela na vri glave. Ma, ljudi moji, upito sam se, kad će već jednom biti barem kandidat za prisidnika naše Države sin ili ćer nekog domobrana, onoga koji je stoljećima, kao i ovom Rvackom obrambenom ratu, bio spreman za dom i poginuti.

Umoran od vriđanja, klevetanja i praznih obećanja njih dvoje, za  formalno čelnu funkciju u Državi, otišo sam počinuti ne dvoumeći oko toga da ću i ovaj put morat zaokružit manje zlo, premda dobro znam da stado u kojem zvono nosi ovca,  a ne ovan, lako zaluta.

I tek što sam utvrdio san, dogodilo mi se nešto što vam moram pripovidit, pa makar mi se vi i smijali: usnio sam neobičan san, ili, ako smim reć biblijski –  imo sam čudno viđenje. Iznad mene je dolebdio bili anđeo u liku kralja Tomislava na prekrasnom, krilatom vrancu konju, naglo stao i počeo mi, dok sam ja spavao, govoriti:

   – Ne boj se, probrani Božji stvore! Trojedini Bog me je poslao da ti kažem ovo što ću ti reći, a ti prenesi preko Ognjišta svom hrvatskom narodu. Bog vam poručuje da više ne birate za svoje vođe ni poglavnike, ni poglavare, ni, kao ove 2020., cirkusante. Birajte Glavare, časne, poštene, bogobojazne i sposobne vođe. Vi Hrvati ste bili nastrojeni hijerarhijski i monoteistički i prije nego je sin Božji došao na zemlju. Vama ne može biti vođa nečasan čovjek. Vama, kako rekoh, treba dobar Glavar. Ne može predsjednik vaše Vlade biti vaš Glavar; on, kao i cijela njegova ekipa, su narodne sluge, koje su odgovorne  najvećem vašem tijelu odlučivanja, Hrvatskom državnom saboru. Samo veliki narodi, narodi puni Boga, mogu na javnim skupovima donositi životne odluke. To je vaš Sabor stoljećima činio. Otkad ste na Saboru prestali donositi za narod važne odluke, krenulo vam je nizbrdo. Vratite Saboru ovlasti koje mu od postanka pripadaju, pa će svemoćni Bog, preko svog nevidljivog Duha, šapnuti, i Glavaru i Saboru, što vam je činiti da više nikad ne siđete s Božjeg puta. Hitno se odrecite lažnih uzora, nejakih ideala i idola, ako želite zaslužiti život vječni. I još nešto vam Svevišnji poručuje, budući idućih šest mjeseci predsjedate jednom eunijinom tvorevinom: Ne zaboravite ni jednog trena da je Eunija opijum za osobe, narode i države; masonska, kapitalistička, tvorevina koja se maskira raznim humanitarnim aktivnostima. Eunija je postala napredna, civilizirana i kulturna držeći se nauka Božjeg sina, kršćanstva, a sada su Boga i kršćanstvo protjerali iz svog utemeljiteljskog akta. Legalnim i ilegalnim naseljavanjem bezbožnika i krivovjernika eunijini ideolozi žele izbrisati iz srca svih Evropljana nauk Božjeg sina. O jadni trbuhozborci! Tek kad učinite sve što sam ti rekao , Svemoćni će vratiti državu vašem ispaćenom hrvatskom narodu. Zar nije rečeno, preko vašeg sunarodnjaka, svetog pape Vojtile, da ste vi Hrvati nada Evrope. Povjerujte u  to, ponašajte se u skladu s tom velikom obvezom, i ne bojte se nikoga osim Boga. Kraljica vaša, Isusova majka, bdije molitvom nad vama. Bog i Hrvati! – izusti anđeo s krilatog konja i nestade, a ja se istog trena prenuh i u molitvi i razmišljanju dočekah jutro.

Dragi moji štioci, prije nego sam odlučio da ću vam prenijeti ove svoje snove, provjerio sam  kome je i kada u svetom Pismu Bog govorio kroza san, kao i što o snovima kažu vrsni rvacki redovnici i svećenici, Josip Blažević i Mijo Nikić. Oni su me uvjerili da moj san nije praznovjerje, nego „poruka nesvjesnog ja mojem svjesnom ja“. Ja nisam ni Abraham, ni Jakov, ni Josip biblijski, ali jesam Rvat kojeg zabrinjava, zapravo izgoni iz pameti, globalistički pravac kretanja Eunije, s njom  i Rvacke. Globalizacija da, tehničko i tehnološko povezivanje svita, ali globalizam, ideološko ujednačavanje svita, ne, jer to vodi ubijanju ljudskih, životinjskih i biljnih identiteta. Globalizam je za čovječanstvo opasniji od svih izama  (komunizma, fašizma, nacizma…) zajedno u povisti  čovječanstva, virujte mi.

I još nešto ću vam reć: svoj san sam ispovidio pratru, za kojeg sam uvjeren da zaozbilj viruje u Boga; i nisam dobio nikakvu pokoru, nego smo se dogovorili da oba molimo još više Svevišnjeg da mi Rvati počnemo djelovati na ostvarenju mog sna, tj. da više nikada ne izaberemo za prisidnika ovako pripametnog i bezkarakternog čovika, kakvog smo izabrali ove 2020. godine. Glavar nama Rvatima triba, štioci moji!

 

Zagreb, 7. 1. 2020.                                                          

Bariša/Naša ognjišta, siječanj 2020.   

Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images/Ilustracija