Stadion Barcelone Camp Nou uskoro bi mogao promijeniti ime, i to zahvaljujući sponzorskom ugovoru vrijednom 400 milijuna eura.

Budući da Barca planira renovirati Camp Nou, a to će ju koštati oko 620 milijuna eura, klupsko vodstvo već godinu dana pregovara sa potencijalnim sponzorima koji bi platili pozamašnu sumu novca kako bi stadion Camp Nou 20 godina nosio ime sponzora.

U igri su bile dvije multinacionalne kompanije sa sjedištem u Španjolskoj, farmaceutska tvrtka Grifols, te Mediapro, koja se bavi filmskom i televizijskom produkcijom.

Prema pisanju španjolskih medija, Camp Nou bi trebao nositi ime Grifolsa, koji je za 20 godina ponudio 400 milijuna eura, dok je ponuda tvrtke Mediapro iznosila 300 milijuna. Navijači su izrazili protivljenje, mnogi su ljutiti, najvljeni su i protesti.

Vidjet ćemo kako ova priča proći. Praktički do jučer je bilo nezamislivo da Barca mijenja ime kultnog stadiona, odnosno dodaje sponzorsko ime, ali tako je bilo desetljećima sa sponzorskim napisima na dresovima, pa je prije nekoliko godina i ta tradicija srušena.

gol.hr