Tijekom povratka s utakmice u Glamoču u nedjelju, 28. svibnja, autobus s mlađom djecom HNK Tomislav (uzrast Limači 13/14) imao je prometnu nezgodu na Privali, koja je na sreću, završila samo s oštećenjima na autobusu. Kako je uzrok ove prometne nezgode ostao obavijen velom tajne, uznemireni roditelji postavljaju pitanje o sigurnosti prijevoza djece. Iako je ovo prvi ovakav incident, mnogo je pitanja. Tako jedan od roditelja piše:

Ne znam da li svi iz grupe znaju da su djeca koja su išla u Glamoč imala prometnu nesreću?

Hvala Bogu, bez posljedica ali situacija je bila jako opasna. Autobus je iz desne trake skrenuo u lijevu voznu traku i udario u zaštitnu ogradu. Ovim putem se zahvaljujem treneru Marku Ćerdiću koji je pomogao da autobus ostane na cesti. Autobus je oštećen duž cijele lijeve strane, odvaljena su vrata bunkera, velika oštećenja oko motora, ulje na cesti itd.

Ne želim nikoga prozivati niti tražim da se nekoga napada nego samo želim skrenuti pažnju na situaciju te da učinimo sve kako bi s naše strane smanjili opasnost. Nevjerojatno je da djecu vozi vozač koji ima 77 godina i da idu sa autobusom koji nema zadnje šajbe nego je zalijepljena folija. Ne znam zašto nije bila policija na očevidu ali sada je to manje bitno. Zamolio bih da HNK učini sve kako bi djeca ubuduće išla na putovanje ispravnim autobusima i s odgovornim vozačima.

Nezgode su se događale i događat će se ali mi moramo učiniti sve s naše strane kako bi minimizirali rizik. Isto tako, molim da nas iz kluba izvijeste o tome sto se točno dogodilo i sto planirate poduzeti.

Slična pitanja postavilo je još nekoliko roditelja koji su i poslali slike oštećenja na autobusu.

Upitali smo predsjednika kluba gosp. Iliju Bagarića Lilu o ovome incidentu. U svojoj izjavi za Tomislavcity rekao je sljedeće:

– Jako mi je žao zbog nezgode koja se dogodila kao i zbog straha i opasnosti koji su pretrpjela djeca ali i roditelji koju nam povjeravaju djecu koju šaljemo svaki tjedan na gostujuće utakmice. Ispričavam se svima! Želim naglasiti da je HNK Tomislav raspisao natječaj za prijevoz na gostujuće utakmice koji je regularno dobila tvrtka Kovač bus. Do sada nikada nije bilo problema niti s osiguranjem prijevoza niti problema u vožnji pa smo s te strane imali puno povjerenje u prijevoznika. Sam prijevoznik je odgovoran za ispravnost vozila i osiguranje vozača koji imaju sve zakonske preduvjete za obavljanje ove djelatnosti. Nama nisu poznati detalji o kvalificiranosti vozača ili tehničkoj ispravnosti vozila jer je to odgovornost prijevoznika. Napominjem još jednom da do sada nismo imali niti jedan incident, pa je ovo nova situacija kojoj ćemo pristupiti ozbiljno i u slučaju drastičnog kršenja ugovorenih obveza poduzeti odgovarajuće korake.

Foto: Tomislavcity

 

Foto: Tomislavcity

Tomislavcity