Foto: Atletski klub "Puls" Tomislavgrad

Protekle subote s početkom u 19:30 održan je šesti „Konjički cener“, utrka koja je privukla više od 300 sudionika i skoro 30 štafetnih parova. Vremenski uvjeti bili su usklađeni s kalendarom, a staza prilično teška. Činjenica da je certificirana, bila je poseban motiv svima, a posebno našim najboljim trkačima.

Bijelo-crvenih bilo je čak 14 i nastup svakog člana zaslužuje po koju rečenicu pa krenimo redom. Prvo klupsko ime –Ilija Jukić nastavlja niz pomjeranja kako vlastitih, tako i klupskih granica. Iako uvjeti nisu bili optimalni, Ilijin je nastup bio impresivan. Od prvog do posljednjeg koraka konstantan, utrku završava za 33,27 (tempo 3,21) te tako postavlja novi osobni i klupski rekord, što je za čak 1 minutu i 47 sekundi brže od dosadašnjeg. U kolosalnoj muškoj konkurenciji zauzeo je odlično peto mjesto, samo 23 sekunde iza najbržeg u Bosni i Hercegovini. Zvuči dohvatljivo, a uskoro će kobogda biti i dohvaćeno. Šampionu, čestitamo i ovom prilikom!

Sjajan je bio i naš Josip Martinović, koji je također istrčao svoju najbolju desetku i to za odličnih 35,51 (tempo 3,35) – 30 sekundi brži nego do sada. U poretku muškaraca bio je deseti, što je također odličan plasman. Bravo Jopa! Iako nije nastupao u punom kapacitetu, naš najbolji mladi trkač, Džemal Bukvić u kategoriji svojih vršnjaka još je jednom bio najbolji s vremenom 36,43 (tempo 3,40). Bravo Džemo!

Cijelu utrku zajedno su trčali naši Irma Kristić i Krešimir Tabak. Pomalo udaljeni od vlastitih mogućnosti, utrku su završili za 42,13. To je za Irmu značilo peto mjesto u apsolutnoj ženskoj kategoriji, a za oboje treće mjesto u dobnim kategorijama. Do idućeg puta umiriti ili izvaditi slezenu pa će biti još bolje.

U Konjicu smo svjedočili i još jednom sjajnom nastupu naše Vesne Ćavar, koja je ovu tešku desetku istrčala ostvarivši svoje drugo najbolje vrijeme na ovoj distanci – 46,19, što joj je donijelo drugo mjesto u dobnoj kategoriji. Treća je u toj kategoriji bila naša Josipa Baković s vremenom 51,36, što također bilježimo kao uspjeh. Posebno smo sretni i zbog rezultata naše Ane Ćosić, koja je istrčala svoju najbržu desetku – 1,02,36. Još malo visinskih priprema i bit će ispod sata. Bravo cure!

Od naših momaka, do postolja je još u dobnoj kategoriji došao i Boško Šumanović s vremenom 47,18. Treće mjesto vrijedno je poštovanja. Naši ostali momci također su bili odlični. Perica Galić utrku je završio za 44,49, Zlatko Kajić za 45,05, Mario Kovačević za 46,49, Drago Jurič za 48,13 i Ante Mamić za 51,47. Bravo momci! Podršku ekipi prije, tijekom i poslije utrke osigurao je naš Iko Ćavar, a za fotke smo zahvalni novootkrivenoj fotografkinji Jasmini Halapić.

Na kraju, ne možemo ne spomenuti da je Konjički cener bio državno i federalno prvenstvo na 10 km, međutim na aplikaciji naša prijava nije prošla zbog čega nismo mogli nastupati u tim kategorijama. I bez toga, znamo da imamo najbržega mladića u Federaciji, a ujedno trećega u državi, našega Iliju Jukića. Treći na federalnoj razini, također je naš Josip Martinović, a najbolji junior u državi i Federaciji naš Džemal Bukvić. Naša pak Irma Kristić treća je žena na obje razine. Iako formalno uskraćeni za ta postolja, ne damo se pokolebati. Već u idućem nastupu idemo koracima koji će biti još duži i još brži – na istom Pulsu!

AK Puls Tomislavgrad/ Tomislavcity