Ante Đikić nogometaš je futsal kluba Tsv Weilimdorf iz Stuttgarta, koji je ove godine osvojio njemačko prvenstvo u futsalu. Tim povodom napravili smo kratki intervju s Antom Đikićom čiji su korijeni iz Rošnjača, piše Zavelim.hr.

Možeš li nam se na početku predstaviti?

– Rođen sam u Splitu 1987. godine. Otac Ivan Đikić majka Ljiljana Đikić rođ. Orlović rodom iz Rošnjača općina Tomislavgrad. Završio sam Srednju obrtničku školu, smjer elektroinstalater.

Kada si počeo trenirati nogomet i za koga si igrao tijekom karijere?

– Počeo sam trenirati nogomet u osnovnoj školi u HNK Val – Kaštel Stari. Prošao sam mlađe uzraste do seniora. Za vrijeme srednje škole rodila se ljubav prema malom nogometu (futsalu). Kada se otvorila škola malog nogometa u klubu Split – Gašperov tada sam odlučio prijeći u futsal. Trenirali su me velika imena hrvatskog fustala – Stanković, Malvasija i Delpont. Igrao sam određeno vrijeme za Split – Gašperov i kasnije za Brodosplit Inženjering, Mnk Torcida, Mnk Muć Bituminu i Mnk Solin u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Također sam igrao u Drugoj ligi za Mnk Ustanik, Mnk Okrug i Mnk Ginius. Po turnirima igrao sam za mnoge ekipe, a poznatije su – Brodosplit, Skela i Konoba Tomić.

Kako si se odlučio za igranje futsala u Njemačkoj?

– Od 2020. godine na poziv trenera Nikole Tomičića sam otišao u Tsv Weilimdorf – Stuttgart.

Što još radiš uz treniranje i igranje utakmica?

– U Njemačkoj, uz treniranje, radim u firmi koja se bavi montažom za velike trgovačke centre. U slobodno vrijeme družim se s rodbinom i prijateljima te nedjeljom idem na misu.

Koliko puta tjedno trenirate i kako je organizirana liga?

– Treniramo gotovo svaki dan. Od ove godine po prvi put igramo Njemačku Bundesligu, a krajem mjeseca kolovoza kao prvaci Njemačke igramo kvalifikacije za Ligu prvaka.

Kako se osjećaš u novoj sredini i ima li igrača iz Hrvatske?

Bez obzira na godine za mene je ovo veliki izazov. U klubu je većina Hrvata, a poznatiji igrači su – Đuraš, Ćorluka, Ivanković, Delić i Čačić. Klub se još pojačao ove godine tako da će biti velika konkurencija za prvi sastav u sljedećoj sezoni.

Kako si proslavio naslov prvaka Njemačke?

– Nakon što sam došao na godišnji odmor u Hrvatsku proslavio sam s obitelji i prijateljima osvajanje njemačkog prvenstva u Rošnjačama. Uz ručak i ugodno druženje uživali smo u našem zavičaju i porazgovarali o temama i događajima koji su se dogodili tijekom ove 2021. godine.

Što bi za kraj poručio mladim igračima?

– Poručio bih mladim igračima da nikada ne odustaju od svog životnog cilja jer nikad nije kasno!

Zavelim.hr