Predkadetska selekcija ŽKK Tomislav počela je jučer s pripreme za novu 2022./2023. sezonu. Okupljanje za trening u dvorani Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgrad ostat će dugo u sjećanju svima u ovom klubu a posebno najmlađim članicama. Na prvome ovosezonskom treningu pridružila im se naša proslavljena košarkašica, a kasnije izbornica seniorske reprezentacije Hrvatske, naša Duvanjka Anđa Jelavić rođena Radoš porijeklom iz Roškog Polja.

Na mnogobrojna pitanja naših košarkašica Anđa je strpljivo odgovarala. Neka od tih pitanja glasila su: kako je postala profesionalna košarkašica; koliko dugo i gdje je sve igrala, gdje joj je najljepše bilo igrati i sl.

U svojoj 18-to godišnjoj seniorskoj karijeri Anđa je igrala za ŽKK Dubravu Zagreb, ŽKK Novi Zagreb, ŽKK Gospić, nakon toga uslijedila je Poljska Wisla Krakov, pa Dinamo iz Moskve te povratak Hrvatsku i nastupa za Jolly iz Šibenika te na koncu njezina najdraža destinacija Turska i klub Kayseri Kolejspor.

Nakon “pitanja i odgovora” došao je red i na praktični dio treninga koji je bio posebno zanimljiv. Cure su su mogle vidjeti besprijekornu prezentaciju tehničkih košarkaških elemenata. Odradili smo i neizbježno fotografiranje, razmjenu kontakata kao i odgovore na dodatna pitanja. Pozdravili se s curama. Dogovorili smo suradnju s Košarkaškom Akademijom Anđe Jelavić i ubrzo ponovni susret u Šibeniku.

IZ ŽKK Tomislav pozivaju sve zainteresirane djevojčice na upis u školu košarke kao i na mini basket o čemu će uskoro pružiti više informacija!!

ŽKK Tomislav/Tomislavcity