Studenti mostarskog sveučilišta prikupili su 6.526,37 maraka za liječenje dvogodišnje djevojčice Mile iz Hrvatske.

Budući da je njezin otac priopćio kako je za liječenje novac prikupljen, a djevojčica već na liječenju u Americi, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru prenamijenio je prikupljenu donaciju kako bi pomogli liječenje sedmogodišnjega dječaka Maka Hasića iz Kiseljaka kojemu je dijagnosticiran rijetki i agresivni oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom, visokoga stupnja malignosti.

O ovoj odluci predstavnici Zbora obavijestili su javnost na službenoj Facebook stranici.

“Mišljenja smo da je svaka humanitarna gesta dobro došla, tako da smo ovaj skupljeni iznos (6 526,37 KM) uplatili za malenog dječaka da mu pospješimo odlazak u Njemačku na liječenje. Nadamo se da razumijete našu gestu, a na slici možete vidjeti da smo sav prikupljeni novac uplatili na račun za malenog Maka. Još jednom hvala svima, poslali smo pozitivnu poruku sa Sveučilišta, što je u ovim trenutcima najvažnije.”

Da bi pobijedio ovu rijetku bolest, sedmogodišnji Mak liječenje treba nastaviti također u nekoj od bolnica u inozemstvu. Za to mu je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Evo kako možemo pomoći: Pozivom na humanitarni broj 17007, jedinstvenim za sve operatere, možete donirati 2 KM ili uplatama na sljedeći račun:

UPUTE ZA UPLATU
Primalac: Mak Hasić
Adresa: Donji Hadžići BB, 71240 Hadžići, Bosna i Hercegovina
IBAN: BA391541099938350838
Broj računa: 383508-22-623087
Naziv banke: Intesa Sanpaolo banka d.d. Bosna i Hercegovina
Adresa banke: Obala Kulina bana 9 A, 71000 Sarajevo
SWIFT: UPBKBA22huinformaciju o načinu prikupljanja pomoći.

 

pogled.ba/art.ifno/tomislavcity