U društvu sina Zvonimira, ujedno i člana svoga benda, legendarni Željko Bebek stigao je u Split kako bi najavio koncert u Spaladium Areni, do kojeg se već polako odbrojavaju dani.

Naime, u subotu, 21. prosinca, glazbenik će izvesti neke od svojih najvećih hitova koji su nastajali tijekom četiri desetljeća njegove karijere, a kako ističe, set listu nije bilo teško složiti.

– Uvijek pratim glas publike, znam točno što vole i što žele čuti. Kad sam radio listu, jednostavno sam poredao mogućih trideset, trideset pet pjesama, a među njih uvijek dodam i neku novu koja obogati koncert.

Set listu doživljavamo kao obvezu – dajemo svima ono što žele, a u isto vrijeme nastojimo da svaka pjesma dobije neki novi duh, ali nikada je ne mijenjamo do neprepoznatljivosti.

Sarajevo, Zagreb, Split

Mi jedva čekamo 21. prosinca i ovo je možda jedan od najdražih koncerata u mojoj karijeri. Drago mi je što ću ga održati baš u Splitu, gradu koji posebno volim. Skoro bih rekao da sam na neki način i ja građanin Splita – kaže nam Bebek koji je, čim je stigao u svoj “treći” grad (iza rodnog Sarajeva i Zagreba na čijoj adresi živi), posjetio jednu od najdražih lokacija – lučicu u Spinutu gdje se nalazi i njegov brod.

– Meni je Split uvijek podjednako zanimljiv, bez obzira na to koje je godišnje doba. Ovaj grad ima svoju dušu koja je velika – naglašava Bebek koji je protekle godine oduševio publiku nastupom na Gripama. Spaladium Arena stoga je bila logičan slijed događaja, a nadolazećem koncertu veseli se i njegov šesnaestogodišnji sin Zvonimir koji ga već neko vrijeme prati na gitari.

– Predivan je osjećaj što već skoro dvije godine nastupamo zajedno. Meni je velika čast svirati s našim bendom, sa svim tim iskusnim glazbenicima i sa šesnaest godina stajati na pozornici ravnopravno s tatom i dati svoj doprinos cijelom projektu.

Brod i ribolov

Mogu reći da će mi ova splitska Arena biti najveći koncert na kojem sam do sada svirao. Inače volim dolaziti u Split tijekom gotovo cijele godine, kao i moja obitelj. Ljeti budemo na brodu, odlazimo u ribolov… – kaže nam mladi glazbenik.

Koncert u Spaladium Areni Bebeku će biti šlag na kraju ionako uspješne godine.

Uz sve nagrade koje je pobrao njegov najnoviji album “Ono nešto naše”, 73-godišnji glazbenik može se pohvaliti da mu je uručeno i najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj, odnosno Multi-platinum nagrada za vrhunska diskografska dostignuća.

– I privatno i glazbeno ovo je bila jedna od lijepih i uspješnih godina – zadovoljno zaključuje Bebek.

Slobodna Dalmacija