Tijekom dana novoimenovani članovi Skupštine JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda, njih četiri (Kristijan Petrović – predsjednik iz Tomislavgrada, članovi: Ilija Bagarić i Mate Radoš iz Tomislavgrada i Josip Penić iz Livna) bez prisustva dva (2) predstavnika srpskog i jednog (1) predstavnika bošnjačkog naroda smijenili su dosadašnje i imenovali privremene članove Nadzornog odbora.

Tako su umjesto predsjednika Nadzornog odbora Tomislava Bakovića iz Tomislavgrada na isto mjesto imenovali Josipa Mioča iz Šujice-Tomislavgrada, dok su članove Nadzornog odbora Božu Šimunca iz Livna i Stjepana Hercega iz Kupresa zamijenili sa Tihomirom Šukanom iz Livna (HDZ 1990) i Josipom Dolušićem (SDP BiH) iz Livna.

Na konferenciji za tisak održanoj u prostorijama JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres moglo se između ostalog čuti da će prva zadaća Nadzornog odbora biti smjena Uprave Društva pri čemu je dosadašnji direktor Društva najavio borbu svim političkim i pravnim sredstvima kako bi se zaštitili od kako oni kažu nezakonitih postupaka.

Obzirom na navedeno bit će interesantno i dalje pratiti događaje oko Šuma Hercegbosanske županije jer očito da će s jedne strane biti pokazivanje mišića, a s druge strane traženje zaštite sudskim putom.

Hoće li se ponovo koristiti djelatnici policije kako bi se određene strukture uvodile u Šume Hercegbosanske županije kao što je to bilo prilikom smjena krajem 2016. godine ostaje nam da vidimo.

Ovakav vid rada i grčevita borba za ovladavanjem nad JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres su najvjerojatnije pripreme za što lakše imenovanje Vlade Hercegbosanske županije.

Livno, 11. listopada 2019. godine

Predsjednik Županijske neovisne liste i
zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije
Draško Dalić