Na inicijativu Javne vatrogasne postrojbe Sinj i vatrogasca Nikole Vučkovića, Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad danas je dobila vrijednu opremu.

Kako je za Tomislavcity izjavio predsjednik naše PVP Mate Zdravko Juručević, u ovoj hvalevrijednoj i potrebnoj donaciji sudjelovale su njihove kolege vatrogasci od Drniša do Makarske te otoka Brača na čemu im u ime postrojbe i ovom prigodom upućuje riječi zahvalnosti.

– Oprema je u dosta dobrome stanju. Tu su: naprtnjače, vatrogasna crijeva, vatrogasne kacige, izolacijski aparati, osobna oprema te druga oprema za gašenje. Želio bih istaknuti da smo dobili i deset novih naprtnjača zahvaljujući kolegama s otoka Brača, a oprema je vrijedna između 40 i 50 tisuća KN.

– Kolega Vučković je puno učinio za nas, a na ovu vrstu pomoću odlučio se nakon nedavnih velikih požara koji su zahvatili našu općinu. Redovito je pratio što ovdašnji mediji izvještavaju te je odlučio zajedno s ostalim kolegama dati svoj doprinos kako bismo u PVP-u Tomislavgrad u budućnosti mogli što bolje odgovoriti na takve zadaće. Ono što je važno reći je i to da ovime naša suradnja ne prestaje, a kolegama zahvaljujemo na ostvarenim kontaktima i spremnosti za daljnju pomoć, ističe Jurčević.

Tomislavcity

Foto: PVP Tomislavgrad