U subotu 23. ožujka 2019. godine u Rošku Polju, supružnici Jure i Ruža Sučić uz nazočnost članova obitelji, rodbine i prijatelja, proslavili su pedeset godina bračne vjernosti. U župnoj crkvi Sv. Ante i Ivana obnovili su Sakrament ženidbe. Misno slavlje služio je župnik fra Jozo Radoš – Đoka koji je ovome uzornom bračnom paru uputio najiskrenije čestitke i želje da još mnogo, mnogo godina žive u skladnome kršćanskom braku, kao i do sada.

Ovom prigodom prisjetili su se svoga vjenčanja 29. siječnja davne 1969. godine, a vjenčao ih je tadašnji roški župnik fra Rade Dragičević.

Uz Božju pomoć i providnost Ruža i njezin Jure kroz svoje godine zajedničkog života rodili su troje djece: Ivicu, Branka i Marinu. Zbog bolesti Ivica je kao mladić umro u dvadesetdrugoj godini života. Unatoč obiteljskoj tragediji njih dvoje su puni vjere u Boga hrabro i dostojanstveno hodili i hode kroz život, ni jednog trenutka neposustajući noseći se sa svim nedaćama koje su sastavni dio ovozemaljskog života.

Život ih nije mazio, ali njih dvoje nisu stali tako da ih je put iz  Roška Polja odveo u  Njemačku, kao mnoge naše očeve i majke kako bi vlastitim radom i trudom osigurali život sebi i svojoj djeci. Dugogodišnjim radom u Njemačkoj, baveći se ugostiteljstvom,  zarađenim novcem izgradili su obiteljsku kuću u Lijepoj našoj i to u Kaštel Kambelovcu i preuredili staru kuću u Rošku Polju, tako danas, kad su jedno i drugo u mirovini, žive život svoga kraja u ljubavi i slozi.

Najveća sreća ovo dvoje supružnika jesu njihova krasna djeca – odrasli ljudi sa svojim obiteljima, odgojeni u vjeri i ljubavi kao što su i njihovi roditelji.

Nakon svete mise drugi dio slavlja zlatnog jubileja upriličen je kod Lovre u Bukovici, kako to i priliči, u pravome svečarskom ambijentu. Tog dana Ruža je proslavila i svoj sedamdeseti rođendan.

Meni kojem je pripala čast da sročim ovih par redaka ne preostaje ništa drugo nego da ovim dragim ljudima poželim od srca još mnogo godina zajedničkog života u zdravlju, ljubavi i sreći.

Ante Đikić/Tomislavcity

Fotogalerija: Kristina Sučić