Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije  Zlatko Dalić prokomentirao je pobjedu na Poljudu protiv Mađarske od 3:0.

Veličanstveni ambijent

“Čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda, ali i navijačima – mislim da se u povijesti hrvatskog nogometa nije igrala utakmica u boljem ambijentu. Ipak se može i bez pirotehnike i bez ružnih povika. Igrali smo kao u transu, naježili smo se već u samom početku i zato hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je bio veličanstveni događaj, dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti i da nogomet čini čuda. Tko ne bi želio ovo ponavljati. Ovo je bila moja misija poslije Svjetskog prvenstva, dovesti Hrvatsku u Split i odvesti je na Europsko prvenstvo. Jedan sam cilj ostvario i idem dalje. Budem li ja i dalje izbornik, Hrvatska će brzo opet igrati u Splitu”

Dvostruki strijelac

“Hrvatska je u Bruni Petkoviću dobila jednog kompletnog igrača. Imali smo i prije vrhunske napadače, ali on ima i visinu, i skok, i tehniku, i osjećaj za gol, te nastavi li ovako raditi pod Bjeličinim vodstvom u Dinamu, bit će veliki igrač. Samo da ga ne ‘prebaci’, bit će od velike koristi i klubu i reprezentaciji”

Modrićeva proslava

“Vidjelo se koliko je Modriću značilo postići danas pogodak, slavio je više nego protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu. Nije on ovo doživio u Real Madridu, trebalo je ostati normalan uz ovakav ambijent”

Perišićev kazneni udarac

“Žao mi je što Perišić nije realizirao kazneni udarac, silno je želio postići pogodak u Splitu. Modrić, koji je trebao pucati, dao mu je loptu da puca jer mu treba pogodak da se ‘vrati'”

Rebić, Rakitić, Vlašić i Brekalo

“Rekao sam već da je moj zadatak i ‘čuvati kuću’, moramo biti zajedno, moramo biti kompaktni. Ovo je reprezentacija, nije klub, neizmjerno vjerujem igračima čak i ako nisu u formi ili ne igraju. Ne bi bilo dobro da su Rebić i Rakitić propustili ovu utakmicu; bili su među najboljima i njihovo je iskustvo danas bilo od velike važnosti, komunikacija među igračima je jako važna jer nemamo mnogo treninga i prilike za prilagodbu. Za Vlašića i Brekala ima još vremena – iako su i oni zaslužili igrati. Obojica su budućnost, vrlo su eksplozivni i mogu postati vrhunski igrači”

Wales u nedjelju

“Već za tri dana imamo novu utakmicu, to nije dobro za nikoga. Pokušat ćemo drugačije posložiti momčad, no nama se pruža šansa osigurati plasman na EP i moramo voditi brigu o tome. Razgovarat ću s igračima i osvježiti nas. Pokušali smo odmoriti Modrića, Rakitića i Perišića, čuvali smo rezultat i šteta je što nismo postigli još koji pogodak protiv suparnika s igračem manje. Možda smo malo stali u drugom poluvremenu, ali ni ja se nisam micao s klupe, znao sam da će sve dobro završiti. Nadam se da smo ostavili nešto energije za Wales. Nama je svejedno kako drugi igraju, ovisimo sami o sebi i trebamo 15 bodova. Nećemo se osvrtati na druge rezultate, idemo po još jednu pobjedu kako bismo bili sigurni”

Pogled u budućnost

“Hrvatska ima kvalitetu nešto napraviti na Europskom prvenstvu, pogotovo ako nađemo još dvojicu ili trojicu mlađih i sačuvamo li svoje ‘senatore’. Međutim, ne treba preskakati prepreke kako ne bismo previše poletjeli”.

HNS