Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić uručio je danas v. d. ravnatelju JU Autoceste FBiH Elmedinu Voloderu upotrebne dozvole za “Zeničku obilaznicu” na autocesti – Koridoru 5c. Time su se stekli svi neophodni uvjeti da ta dionica autoceste bude puštena u promet. Uz zadovoljstvo iskazano tim povodom, ministar Martić najavio je kako će spomenuta dionica već danas biti u funkciji, te se ukratko osvrnuo na procedure koje su prethodile tom činu.

”Drago mi je da mogu priopćiti da su ispunjeni svi uvjeti i da sam danas potpisao upotrebne dozvole za dionicu autoceste oko Zenice i uručio je ravnatelju Autocesta FBiH” – izjavio je za Fenu Martić.

Uz čestitke Autocestama FBiH, federalni ministar prostornog uređenja poželio je građanima sretno i sigurno korištenje spomenute dionice, podcrtavajući brojne benefite tog projekta, uključujući njegove gospodarske i druge društvene aspekte. Podsjetio je kako je od podnošenja zahtjeva za izdavanje upotrebnih dozvola prošlo šest mjeseci te da je na tom planu angažirano pet komisija. ”Bilo je određenih nedostataka i mi smo, po njihovim izvješćima, naložili da se oni otklone” – precizirao je ministar Martić.

Bljesak.info/Tomislavcity