U Nyonu je održan ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Riječ je o play-offu Lige nacija, koje su izborile reprezentacije koje nisu putem regularnih kvalifikacija izborile Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, Liga nacija igrala se u četiri jakosne skupine – Liga A, B, C i D. Reprezentacije pobjednice četiri skupine u svakoj od liga izborile su play-off, ukoliko kroz klasične kvalifikacije za odlazak na Euro nisu izborile plasman. U slučaju da su plasman izborile, pravo play-offa prenosilo se na iduću rangiranu momčad iz Lige nacija.

Ždrijeb je htio da se u Ligi A (Path A) za jedno mjesto koje vodi na Euro obračunaju Island, Rumunjska, Bugarska i Mađarska. Island će biti domaćin Rumunjskoj, a Bugarska Mađarskoj.

Pobjednik ogleda Bugarska – Mađarska bit će domaćin finala.

Iz “Path B” prolaz na Euro tražit će u međusobnim ogledima Bosna i Hercegovina Roberta Prosinečkog, Slovačka, Irska i Sjeverna Irska. BiH će igrati protiv Sjeverne Irske, a Slovačka protiv Irske.

Pobjednik ogleda BiH – Sjeverna Irska bit će domaćin finala.

“Path C” igrat će Škotska, Norveška, Srbija i Izrael. Polufinalni parovi su Škotska i Izrael, odnosno Norveška i Srbija. Domaćini polufinala su Škotska i Norveška.

Pobjednik ogleda Norveška – Srbija bit će domaćin finala.

Ligi D (Path D) se već odavno zna tko će u dodatne kvalifikacije, a to su pobjednici četiri skupine u Ligi nacija: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Poznato je i da će Gruzija igrati protiv Bjelorusije, a Sjeverna Makedonija protiv Kosova. Domaćini polufinala će biti Gruzija i Sjeverna Makedonija.

Pobjednik ogleda Gruzija – Bjelorusija bit će domaćin finala.

Play-off Lige nacija (dodatne kvalifikacije za Euro 2020.)

Liga A

Polufinale 26. ožujka

Island – Rumunjska

Bugarska – Mađarska

Domaćin finala 31. ožujka bit će pobjednik ogleda Bugarska -Mađarska

Liga B

Polufinale 26. ožujka

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska

Slovačka – Irska

Domaćin finala 31. ožujka bit će pobjednik ogleda BiH – Sj. irska

Liga C

Polufinale 26. ožujka

Škotska – Israel

Norveška – Srbija

Domaćin finala 31. ožujka bit će pobjednik ogleda Norveška – Srbija

Liga D

Polufinale 26. ožujka

Gruzija – Bjelorusija

Sjeverna Makedonija – Kosovo

Domaćin finala 31. ožujka bit će pobjednik ogleda Gruzija -Bjelorusija

Hina

Foto: AFP