Završile su sve utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine koji će se sljedeće godine održati u čak 12 gradova koji će predstavljati 12 zemalja domaćina. Zbog toga će i sam ždrijeb Eura biti prilično kompliciran. Reprezentacije koje izbore Euro moraju igrati u skupinama gdje su domaćini njihovi gradovi, a to je unaprijed određeno.

Kroz kvalifikacije smo dobili 20 sudionika, a još četiri ćemo saznati u ožujku kada se igraju finalni turniri u Ligi nacija. Pobjednik turnira svake lige izborit će Euro, a to mogu biti još čak četiri domaćina – Irska, Škotska, Mađarska i Rumunjska.

Znamo već skoro cijelu jednu grupu

U Bukureštu će se u subotu, 30. studenog održati ždrijeb skupina Eura s 20 poznatih i četiri nepoznata sudionika. Poznate su sve jakosne skupine ždrijeba, a zbog mnogih pravila, čak i većina jedne grupe Eura.

Radi se o grupi B u kojoj moraju igrati dva domaćina (Rusija i Danska) te iz prve jakosne skupine Belgija koja može jedino biti izvučena u tu skupinu (Ukrajina ne može zbog političke situacije biti izvučena iz prvog pota s Rusijom).

Hrvatska ne može u grupe B i C

Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga već sada znamo da ne može biti izvučena u grupe B i C koje su već popunjene reprezentacijom iz druge jakosne skupine. To će se sigurno svidjeti hrvatskim navijačima koji neće morati putovati na sjever Europe. U našem slučaju navijamo za skupinu F u kojoj su gradovi domaćini relativno bliski München i Budimpešta.

Već sada znamo s kojim reprezentacijama Hrvatska sigurno neće igrati. To su reprezentacije iz 2. jakosne skupine te reprezentacije iz spomenutih grupa B i C (Belgija, Danska i Ukrajina).

U grupu E sa Španjolskom će iz 4. jakosne skupine ići pobjednik turnira Lige B (BiH/Sj. Irska, Slovačka/Irska).

Grupe Eura (ono što je poznato i prije ždrijeba)

Skupina A (Rim i Baku): Italija

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska

Skupina D (London i Glasgow): Engleska

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, pobjednik turnira Lige B

Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka

Jakosne skupine na ždrijebu:

1. jakosna skupina: Italija, Belgija, Španjolska, Engleska, Njemačka, Ukrajina

2. jakosna skupina: Francuska, Hrvatska, Poljska, Švicarska, Nizozemska, Rusija

3. jakosna skupina: Portugal, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka

4. jakosna skupina: Finska, Wales + četiri pobjednika turnira Lige nacija

Gol.hr