Zdravko Mioč, dosadašnji ravnatelj Centra za socijalnu skrb Kupres, izabran je u srijedu na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća za vršitelja dužnosti načelnika Općine Kupres.

Sjednici se od 17 vijećnika odazvalo njih 10, a na samom glasanju Mioč je dobio podršku od 9 izabranih vijećnika. Budući da HDZ BiH u Općinskom vijeću Kupres ima 8 vijećnika, 9. glas i većinu dala je vijećnica Neovisne liste Kupres Renata Vila.

U svom prvom obraćanju javnosti pred općinskim vijećnicima, Mioč je istaknuo kako će dužnost na koju stupa obavljati savjesno te kako mu je žao što sjednici nisu prisustvovali svi vijećnici bez obzira na ishod glasanja.

Pozvao je sve na jedinstvo i konstruktivan rad kako bi se život u općini Kupres nastavio normalnim tijekom. Predsjednik Općinskog vijeća Kupres Mladen Pavlica kazao je Feni kako je vršitelj dužnosti načelnika izabran bez obzira na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a prema kojoj su se prijevremeni izbori za načelnika Kupresa trebali održati 9. veljače 2020. godine.

“Razlog tome je što Općina Kupres nema sredstava za financiranje tih izvanrednih izbora”, kazao je Pavlica i dodao kako je to moguće samo uz potporu Županije ili Federacije BiH.

“Nadamo se da će se u Kupresu održati redoviti lokalni izbori i da neće biti potrebni izvanredni”, poručio je Pavlica.