Koronavirus je pomrsio planove i studentima.
Velika cijena plaćanja semestra i godine na fakutetima u Mostaru prisilili su velik broj studenata na sezonski posao s kojim će pokriti dio troškova studiranja.

S cijenom godine na većini fakulteta između 1.500 – 2.000 KM, brojni studenti redovito idu na sezonu gdje će zarađenim novcem lakše financirati svoje fakultetsko obrazovanje.

Ove godine nije tako, iako je zabrinjavajuća sama činjenica da zbog visoke cijene semestra na fakultetu velik broj studenata ide na sezonu. Još gore je to da je zbog koronavirusa drastično smanjen broj sezonskih poslova na koje su brojni studenti računali.

Alternative za sada nema, tako da sve više studenata planira “zamrzavati” iduću godinu na fakultetu zbog manjka financijskih sredstava s kojim bi uplatili dva semestra odnosno godinu.

Već nekoliko godina problem je odlazak mladih na fakultet u druge i razvijenije zemlje, u ovom slučaju ni oni koji žele ovdje studirati – ne mogu.

Zbog teške situacije, studentima ni polaganje ispita više nije u prvom planu, jer zbog ogromnih troškova, znanje nije dovoljno kako bi se završio fakultet.

jabuka.tv