U organizaciji AK Puls Tomislavgrad danas je u Tomislavgradu upriličen 1. Hajdučki trail na kojem je sudjelovalo više od 100 trkača iz BiH i Hrvatske.

Unatoč ljetnoj vrućini i visokim temperaturama danas se u duvanjskom kraju hodalo, trčalo i itekako znojilo, ali kad sve dobro prođe, onda možemo biti samo zadovoljni.

Spomenuti športski događaj upriličen je u okviru duhovne, kulturne i športske manifestacije Dani sv. Nikole Tavelića, a organiziraju je tomislavgradska općina, Franjevački samostan Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

Organizirane su tri utrke, a u najduljoj i najzahtjevnijoj utrci – maratonskom trailu (40 km) pobijedio je Džoni Jurić koji je ovime osvojio titulu harambaše.

Među harambašama drugo mjesto zauzeo je Vjekoslav Gašpar iz HPD Ljubuški – trail sekcija. Treće mjesto pripalo je mladom domaćem trkaču Emilu Drmiću, članu AK Puls iz Tomislavgrada.

U ovoj najzahtjevnijoj utrci trčala je i trku istrčala samo jedna žena, Dijana Manđarelo. Sve čestitke za ovu zaista posebnu trkačicu. Bravo harambašice!

U hajdučkoj utrci na 20 km, u muškoj konkurenciji, prvo mjesto zauzeo je Vinko Sliško, član AK Puls Tomislavgrad, drugi je bio Krešimir Mrčela, član Okit Vodice iz Šibenika, a treći Danijel Krstulović Opara, član HPD Mostar.

U hajdučkoj utrci za žene, prvo mjesto osvojila je Lucija Križanac, Aerobic studio Sinj, druga je bila Vesna Ćavar, članica AK Puls iz Tomislavgrada, a treča Jelena Gugić Boko, članica Aerobic studia Sinj.

U jatačkoj utci za muškarce prvo mjesto osvojio je Andrija Savić, Okit Šibenik, drugi je bio Jure Dugandžić, HPD Prenj – trail sekcija, a treći Ante Bubić, TTK Strka Solin.

U jatačkoj utrci za žene, prvo mjesto osvojila je Stela Ećimović, članica AK Puls iz Tomislavgrada, druga je bila Helena Vukušić, a treća Mirjana Pinjuh, HPD Prenj Mostar.

Svim natjecateljima uručene su diplome, a za prva tri osvojena mjesta, u muškoj i ženskoj konkurenciji medalje s likom hajduka Mijata Tomića – rad akademskog slikara Ante Braovca. Statue hajduka Mijata Tomića koje izradio naš kipar Ilija Skočibušić, uručene su pak pobjednicima u svim kategorijama, kao i prigodni darovi, Duvanjska rosa i Duvanjski sokol prvoga duvanjskog vinogradara Marka Bakovića Kosalja, te Puđin Livanjski sir.

Sudionici utrke izrazili su zadovoljstvo organizacijom utrke, od markiranih staza do okrepe na kojoj je bilo dosta domaćih specijaliteta: pita, čvaraka, pure, pršuta, sira… Posebno pohvalne uputili su volonterima.

Čestitamo pobjednicima, sudionicima i organizatorima 1. Hajdučkog traila!

 

Video: Tomislavcity/ Ivan Iko Mladina

Fotogalerija: Tomislavcity/Krešimir Tabak/Maša Sabljić/Marija Zorić

1.Hajdučki trail, najteža klasa "HARAMBAŠA"– 40 km /+- 2000 m pobjednik Džon Jurić Dzoni Juric, svaka čast, čestitke!

Objavljuje Ivan Iko Mladina u Subota, 6. srpnja 2019.