Nakon ponovnog brojanja glasova utvrđeno je da je u Skupštinu HBŽ-a ispred Narodne stranke Radom za boljitak izabran Josip Tomić iz Tomislavgrada. Tom prigodom Josip se obratio duvanjskoj i široj javnosti.

– Poštovani birači na Općim izborima 2018. godine u BiH, ja Josip Tomić, želim zahvaliti svima koji su izašli na Opće izbore u Bosni i Hercegovini, a posebnu zahvalnost dugujem ljudima koji su svoj glas dali meni. Ova moja zahvala, koja nije uobičajena poslije izbora, za mene je bila nužna jer želim zahvaliti i Središnjem izbornom povjerenstvu što je prihvatilo moj zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova.

– Budući da sam predao argumentiranu žalbu, provelo se ponovno prebrojavanje glasova na kojima je dokazano da nisu bili prebrojani glasovi koji su bili na moje ime.

– Želio bih se obratiti i ljudima koji su pokušali sabotirati moje glasove – niste uspjeli unatoč negativnim intencijama na moje ime! Napokon su izašli konačni rezultati i ova moje zahvala je najmanje što sam mogao reći ljudima koji vjeruju u mene i u moje namjere u političkom životu.

Srdačno, Josip Tomić

U nastavku poslušajte i audio zapis Josipove zahvale: