Znali smo da će biti puno pjesama, ali se nismo nadali da će biti srušen rekord, koji su do naše svadbe držali mladenci iz našega kraja, rekli su to mladi poljoprivrednici Ilinka i Kristijan Gojmerac, piše 24sata.hr.

Njihova rodbina i prijatelji punih su pet dana naručivali pjesme za njih na Radiju Virovitica. Bilo ih je 810. Od utorka u podne pa sve do petka u ponoć neprestano su se puštale pjesme u njihovu svadbenu čast. Rekord po izvođenosti je bila pjesma Halida Bešlića “Taman je”.

Mladi bračni par kaže kako ni jednu pjesmu ne žele izdvojiti jer su im sve bile jako drage te će se i oni nastojati revanširati svima koji su ih zadužili pjesmama. No i u rekordu imaju rekorderku.

Naime, strina Branka Gojmerac, zajedno sa svojom kćeri Marijanom i sinom Josipom, zasjenila je sve čestitare jer je samo ona platila 94 pjesme. Strina Branka kaže kako očekuje da će, kad će ona udavati kćer i ženiti sina, biti još više pjesama, jer je to u njihovu kraju običaj.

Cijena jedne pjesme po željama je 15 kuna što je vjerojatno bio dodatni stimulans naručiteljima da se prepuste obaranju rekorda. Kristijan i Ilinka visoko su postavili ljestvicu, no sigurno će biti novih ‘izazivača’.

Pročitajte više na: 24sata.hr