U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, danas je objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u vrijednosti od 3 milijuna KM, kojim će Europska unija podržati ulaganja u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja u BiH.

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti, poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave vinarstvom, preradom maslina, voća, povrća, mlijeka, mesa, preradom jaja, preradom i konzerviranjem ribe, preradom žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM.

Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije, dok 65% troškova investicije financira Europska unija kroz ovaj javni poziv. Krajnji rok za podnošenje prijava je 3. prosinca 2021. godine do 17 sati.

Detaljnije informacije potražite na mrežnoj stranici Vlade HBŽ-a.