Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a na kojem su donesene preporuke sukladne preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, priopćeno je iz Vlade.

Na sastanku je rečeno kako epidemiološka situacija na području naše županije nije eskalirala kao u pojedinim dijelovima BiH, te neovisno o situaciji s pandemijom koronavirusa u našoj županiji najavila sljedeću sjednicu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za 31. ožujka 2021. godine. S obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a apelirala na građane da se pridržavaju postojećih preporuka i naredbi, te poziva na odgovorno ponašanje, jer je to jedini način da se suzbije daljnje širenje koronavirusa.

Nakon sastanka Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, održana je 8. sjednica Vlade HBŽ. Na sjednici Vlada je donijela Zaključak kojim se prihvaćaju preporuke i sugestije Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a odnose se na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, trgovina i trgovačkih centara do 21:00 sat, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.