Jaka bura koja ovih dana puše i u duvanjskome kraju polomila je grane na pojedinim topolama na Bobari uz magistralni put Tomislavgrad  – Posušje. Budući da su predstavljale opasnost za prolaznike i vozače, isti su apelirali PU Tomislavgrad koja je potom pozvala u pomoć duvanjske vatrogasce. Oni su danas iza 14 sati izašli na teren i uklonili sporne grane, a za to vrijeme policija je obustavila promet.

– Zbog jakoga vjetra nismo se usudili penjati u korpi. Procjena je bila da je najbolje koristiti se ljestvama kako bi se popeli na visinu od 8 metara, iako je i to zbog jakoga vjetra bilo otežano. No, srećom, sporne grane smo uklonili, kazali su za Tomislavcity u PVP-u Tomislavgrad.

Dodaju da se uz ovu prometnicu nalazi desetak starih i dotrajalih topola koje i dalje predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu, a osobito kada imamo ovakve vremenske prilike.

Uz upozorenje, vatrogasci pozivaju cestarske i druge mjerodavne službe da sagledaju situaciju i pristupe najboljem rješenju jer vrlo lako se može dogoditi nesretan slučaj zbog pada velikih grana na prometnicu.

Tomislavcity

Foto: PVP Tomislavgrad/Tomislavcity