Kompanija Violeta je donirala veliku pošiljku zaštitne opreme i respiratora za bolnice u Bosni i Hercegovini, a transport opreme avionom je financirala Europska unija.

U potpunosti svjesni pogođenosti zdravstvenog sustava naše zemlje iz kompanije Violeta su odlučili dati svoj doprinos junacima našeg vremena u vidu donacije 6 respiratora i 420.000 komada različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme. Medicinsko osoblje u ovoj situaciji pandemije je sigurno najizloženije i ako štitimo njih, štitimo i ostale građane BIH.

Sukladno trenutno otežanom tranzitu ljudi i robe javile su se velike poteškoće u transportu navedene opreme. Veliku podršku u rješavanju ovog izazova Violeta je dobila od Ureda Europske unije u BiH na čelu s ambasadorom Johannom Sattlerom, koji su prepoznali trenutak, brzo reagirali i financirali transport opreme u BiH. EU je time još jednom potvrdila svoju solidarnost i prijateljstvo s BiH i našim građanima.

Navedena oprema je u subotu dopremljena u Sarajevo avionom kompanije FlyBosnia, što je financirala EU. Time je svoj doprinos dala i kompanija FlyBosnia.

Oprema će biti raspodijeljena u 38 zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini. Duboko se nadamo da potreba za njom neće biti velika i da epidemija neće dugo potrajati.

Koristimo priliku da pozovemo i ostale tvrtke koje imaju mogućnost, da pokažu društvenu odgovornost i pomognu na sličan način.

Iz Violete poručuju da je ova gesta samo jedno veliko hvala svima onima koji sve ove godine vjeruju u njihove proizvode i njihovo poslovanje. Isto tako, nadaju se da će idući put zahvalu uputiti u neko mirno doba, s novim proizvodima i u drukčijim prigodama, priopćeno je.