U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, danas se održava II. Obiteljski dan u Kupresu.
Središnje misno slavlje, u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, koje je služeno u 11 sati predvodio je predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski. Liturgijsko slavlje svojim nastupom uveličao je župni zbor sv. Nikole Tavelića iz Tomislavgrada.
Misno slavlje možete pogledati u priloženome videozapisu Laudato TV.

 

[UŽIVO IZ KUPRESA] II. Obiteljski dan

Objavljuje Laudato u Nedjelja, 28. srpnja 2019.

Bogati glazbeni i kulturno-umjetnički program započet će od 16 sati nastupom brojnih folklornih društava. Po završetku folklornih nastupa nastupit će glazbeni sastav Versi iz Metkovića, nakon kojih slijede zvonki zvuci tamburica uz poznati vinkovački tamburaški sastav Đeram, predvođen Željkom Piperovićem.

Uz tamburaške note u sklopu glazbeno-zabavnog programa nastupit će i Dražen Žanko, koji je svojim pjesmama obilježio dio povijesti i duh vremena. Nakon njih okupljene će uveseljavati legendarni Mate Bulić, nakon čijeg nastupa slijedi koncert jednog od najpopularnijih vokalnih sastava na našim područjima, klape Intrade, predvođene Tomislavom Bralićem.

Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, ovim Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu. Predsjednik Udruge Kupreški kosci gospodin Matko Ćurković ističe da se ovim danom „želi prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kad ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji“, rekao je gospodin Ćurković.

Želja je organizatora da Kupres, gdje temperature tijekom ljeta znaju biti niže i desetak stupnjeva nego u južnim nižim krajevima, postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta hrvatskih katoličkih obitelji bez obzira gdje žive, kako bi kroz zajedništvo pridonosili očuvanju katoličkog i hrvatskog identiteta Župnik Mlakić podsjeća da je Kupres, nakon organiziranja manifestacije „1000 Ivana“ postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, a glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao je i u najudaljenije dijelove svijeta.