Da vozački život nije nimalo lagan dokaz je i trajna potraga za profesionalnim vozačima, kako onim koji upravljaju tegljačima, tako i onim koji voze autobus. No, profesionalni vozači su obično i zaljubljenici u svoj posao, pa je to često vidljivo i po posebnome uređenju vozačke kabine, pločicom s imenom ili nadimkom vozača, itd.

Iskustvo profesionalnih vozača na cesti je nemjerljivo, uobičajeno će prvi priteći u pomoć na cesti, uvidjeti opasnost i slično. No, slučaj koji se nedavno dogodio u Splitu, kada je vozač Anto Grabovičkić, koji vozi već više od 15 godina za Šarčevu firmu u Hrvatskoj „Gruda Split“, najbolje pokazuje, rekli bi smo, „mačju“ reakciju vozača tegljača.

Na snimci nadzornih kamera vidljivo je da se pješakinja iz nepoznatih razloga našla pod kotačima tegljača, a samo nadljudska i neobjašnjivo brza reakcija navedenoga vozača spasila joj je život. Pješakinja je prošla bez ozljeda, a za Antu je ovo bila jedna od najstresnijih situacija u njegovoj vozačkoj karijeri.

Video je privremeno nedostupan.

Podjelom ovoga videa želimo ukazati čemu su sve izloženi profesionalni vozači. Anti i svim profesionalcima želimo mirnu i sigurnu vožnju uz što manje stresnih situacija.

 

 

Tomislavcity

Foto: Facebook