Dio požara kojeg je jak vjetar rasplamsao i proširio preko granice na područje Bosne i Hercegovine ondje još gori na nepristupačnom brdskom terenu, a u njegovo gašenje uključio se i kanader iz Hrvatske.

Veliki požar u petak poslijepodne rasplamsao se na području Ričice u Imotskoj krajini, a vjetar ga je proširio preko granice u Bosnu i Hercegovinu, izvijestili su iz DVD-a Imotski.

U predvečernjim satima, 50 -ak vatrogasca ugasilo je vatru s hrvatske strane, dok u brdima, u Bosni i Hercegovini vatrena stihija još bukti. “Pedesetak vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, uz pomoć kanadera i helikoptera, uspjeli su ugasiti požar na području Republike Hrvatske koji je zahvatio veliko područje niskog raslinja i borove šume, ali nisu bile ugrožene kuće”, rekli su Hini u DVD-u Imotski.

Međutim, kako su dodali, dio požara kojeg je jak vjetar rasplamsao i proširio preko granice na područje Bosne i Hercegovine ondje još gori na nepristupačnom brdskom terenu, a u njegovo gašenje uključio se i kanader iz Hrvatske.

Vatrogasci su izvijestili kako je s hrvatske strane opžareno oko 50 hektara borove šume i niskog rastlinja.