U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, u organizaciji tomislavgradskog Doma zdravlja danas je ispred  Hotela Tomislav, od 10 do 12 sati, održana akcija besplatne kontrole tlaka i šećera u krvi.

Na ovaj način medicinske sestre/tehničari Doma zdravlja već tradicionalno svojim sugrađanima omogućuju preventivnu kontrolu zdravstvenoga stanja, kako bi na vrijeme otkrili moguću hipertenziju ili dijabetes, kao čimbenike rizika za kardiovaskularne bolesti, koje predstavljaju vodeći uzrok smrtnosti u svijetu.

„Odziv naših sugrađana današnjoj akciji bio je iznimno dobar, što potvrđuje podatak da je 165 osoba iskoristilo ovu mogućnost i kontroliralo krvni tlak i šećer u krvi. Ono što nam je posebno drago jest činjenica da kod onih koji su danas izvršili mjerenja nije bilo novootkrivenih oboljenja, niti pretjeranih odstupanja od referentnih vrijednosti kod onih koji već boluju od hipertenzije i dijabetesa“, potvrdila nam je glavna sestra tomislavgradskog Doma zdravlja Nada Tavra. Naglasila je, također, kako Dom zdravlja ima odličnu suradnju i s Udrugom dijabetičara Krug, koja im je za današnju akciju donirala trakice za mjerenje glukozi u krvi.

Tomislavcity