Djelatnici šumarije Tomislavgrad su u utorak 30.6.2020. godine započeli akciju čišćenja smeća i krupnog otpada na područjima kojima gospodari ova šumarija.

U utorak je tako jedna ekipa očistila smeće šumskog zemljišta u Šujici, a druga ekipa cijelo područje uz cestu od Blidinjskog jezera do sela Lipa u tomislavgradskoj općini. Dužina ceste oko koje se čistilo je oko 15 km.

U srijedu su šumari krenuli čistiti područje oko šumskih putova od Grla prema Omrčenici i Trebiševu. Najteži dio posla obavljen je u četvrtak, kada su čistili rukavce kroz šumu gdje su nemarni građani namjerno napravili deponije smeća i duže vrijeme odlažu smeće na istim mjestima.

U petak je očišćeno područje oko šumarske kuće u Kologaju, s tim je i završena ova eko akcija Šumarije Tomislavgrad.

Iako su naši vrijedni šumari ova mjesta i deponije čistili i prošle godine, ljudi su svojim nemarom i bezobrazlukom opet uspjeli dovući velike količine otpada.

Stoga molimo stanovnike ovih područja, izletnike i planinare da ne bacaju smeće i da se ponašaju odgovorno na ovim područjima, osobito u prirodi.

Ovo je još jedan hvalevrijedan projekt tomislavgradskih šumara, koji su još jednom pokazali svijest o značenju šume i čistoće okoliša za ovaj kraj.

hbsume.ba