Večeras je u Kulturno-informativnom centru Tomislavgrad ponovno izvedena priredba maturanata Gimnazije Marka Marulića.

U prepunoj dvorani KiC-a čuo se glas mladih, glas budućnosti na osebujan i kreativan način. Sinestezijom različitih umjetničkih izričaja; glazbom, slikom i glumom, maturanti su prenijeli publici dio njihove dinamične svakodnevice.

Vokalne izvedbe su bile popraćene i scenskim pokretom. Predstava je bila komično-poučnog karaktera. Ironizirana je podložnost mediokritetima s poukom da je znanje moć i da samo ono pobjeđuje unatoč svim preprekama. Prikazana je vedra svakodnevica školaraca u interakciji s profesorima koja je publiku emotivno vratila u školske dane i podsjetila na važnost škole u razdoblju odrastanja.

Sudionici su predvođeni prof. Lucijanom Gudelj kojoj su i ovaj put, uz glasan pljesak publike odali poštovanje i zahvalnost.

Program su vodile Darija Lučić, Irena Mašić i Ivana Šimić.
Prikladnim pjesmama svoj glazbeni talent su pokazali Iva Knježević, Ivan Parlain, Ivana Šimić, Jelena Ivanković, Josipa Malić, Monika Krajina, Karla Kovačević, Pere Šumanović, Stipe Protuđer i Zvonimir Stanić.

Scenski performans su iznjedrili Ana Anić, Drago Perić, Iva Knježević, Ivan Perić, Magdalena Pranjić, Mario Šarac, Nikolina Džankić, Petar Bagarić, Ružica Rozić, Stipan Tavra i Ivana Šimić pod redateljskom palicom Ante Ćavara.

Program se nastavio u galeriji KiC-a koja je puna umjetničkih djela Božene Križanac, Josipe Dodig, Karle Kovačević, Kristine Čuić, Kristine Jurić, Ljubice Džankić, Monike Krajine i Monike Vukadin.
Razne slikarske tehnike i motivi privukli su pažnju publike koja se nastavila družiti ispred KiC-a uz kokice i razmjenjivati pozitivne dojmove.

Marija Pavković – Baković/Tomislavcity