Trećega dana manifestacije Božiću u susret, večeras će u tomislavgradskoj kinodvorani s početkom u 19 sati biti predstavljena knjiga Jakin broć – Iz mista plemenita priče, Ive Bagarić, nastavnice hrvatskoga jezika u OŠ fra Mije Čuića u Bukovici. Riječ je o autoričinom prvijencu koji je tiskan u nakladi Matice hrvatske Tomislavgrad i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

O knjizi će govoriti prof. Mijo Tokić i prof. Ivan Baković. Tijekom promocije publika će moći vidjeti i nekoliko  igrokaza u izvedbi učenika ove škole kao i Pjevačke skupine Mlade te uživati u nastupu članova KUD-a Crvenice. Nakon promocije uslijedit  će prigodni domjenak u galeriji KIC-a.

U Ivi Bagarić duvanjsko podneblje je, nesumnjivo, dobilo još jednog vrsnog naratora i kroničara od kojeg se mogu očekivati još složenije pripovjedne forme i sveobuhvatnije društvene analize. Jakin broć postaje metafora duvanjskog prostora i života, ljepote i plemenitosti duvanjske duše koja je stalna osobina duvanjskog karaktera unatoč dramatičnim povijesnim turbulencijama i promjenama – napisao je, između ostaloga, u recenziji spomenute knjige prof. Mijo Tokić.

Tomislavcity