Kao prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

U polufinalnoj utrci kvalifikacijske skupine Braća Sinković pobijedili su s vremenom 6:15.63, ostavivši iza sebe posadu Srbije s vremenom 6:17.47 i posadu Kanade s vremenom 6:19.15.

”Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200 – 300 metara smo sve pod kontrolom imali. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo s utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale”, rekao je Martin Sinković.

Finalna utrka na rasporedu je u četvrtak u 2:18 h po našem vremenu.

”Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj grupi je bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja”, nadodao je Valent Sinković.

Gol.hr

Foto: AFP