Vjerujemo da će nedjelja, 3. travnja, biti označena kao veliki dan za Udrugu Duvnjaka u Zagrebu budući da se nakon dugo vremena u njoj osjetila nova energija, struktura i elan mladosti. Ovaj datum je značajan i po tome što je ovo bio prvi sastanak nakon odabira novog vodstva Udruge, a promjene se već sada osjete i nadamo se da će uroditi plodom.
Veliki polet i motivaciju Udruzi dali su njeni bivši članovi i začetnici Pere Markić, Hrvoje Mamić i Mirko Ćurčić, koji su na poziv novog predsjednika došli i upoznali stare i nove članove sa svojim radom. Takvim činom su pokazali koliko je njima ta Udruga značila u studentskim danima i koliko dobroga im je donijela u sadašnjem životu. Svaki od njih održao je govor i davao upute, savjete i korekcije koje su smatrali da su potrebne studentima koji ne znaju što očekivati od Udruge. Dali su im motivaciju i ono najvažnije – smjernice o tome kako uspješno voditi, sudjelovati i prikazati projekte i samu Udrugu svijetu.
Naravno, na sastanku nije izostajalo raznih ideja o daljnjim aktivnostima Udruge. Spominjani su razni bivši projekti udruge koji bi se mogli ponoviti i učiniti tradicijom poput plesova, roštilja, sportskih događaja i slično.
Najzanimljivije što je na sastanku zaključeno je da se krunski projekt po kojem je Udruga Duvnjaka poznata općoj javnosti mora nastaviti i da ta tradicija ne smije izumrijeti unatoč usporavanju zbog pandemije. Taj projekt je svima omiljena završnica malonogometnog turnira Duvnjaka koja okuplja mnoge ekipe čiji nositelji igre mogu biti svi oni s bilo kakvom vezom s Tomislavgradom, pa makar to sezalo i u koljena koja su po našim bakama “izašla iz roda”.
Kao što je već ispričano, ono najvažnije što je vidljivo iz večernjeg nedjeljnog sastanka je taj mladenački elan i brojnost kojom su bili iznenađeni svi: voditelji udruge, stari i novi članovi, a osobito bivši nositelji Udruge Duvnjaka koji su, zapanjeni interesom za onu “malu” Udrugu koju su pokrenuli, ponudili svoju bezuvjetnu pomoć oblikovanu rečenicom “za šta god triba i kad god vam triba samo zovite”.

Ono što je jasno, ovo neće biti posljednji članak koji vidite o Udruzi Duvnjaka u Zagrebu ove i sljedeće akademske godine!

Udruga Duvnjaka Zagreb