Uspješno je završeno ovogodišnje izdanje planinarskog festivala HIGHLANDER Blidinje i već su krenule prijave za novu avanturu života.

HIGHLANDER Blidinje od 20.7. – 24.7.2022. te HIGHLANDEREXPERIENCE format od 23.7. – 24.7.2022.

Iako je prošlo više od tjedan dana od završetka još se nisu slegli dojmovi zadovoljnih sudionika kao i organizatora. Bilo je to uzbudljivih 5 dana kroz koje su sudionici testirali svoje fizičko i kako sami kažu psihičko stanje. Velike vrućine, teška, ali ne i nemoguća ruta, surova Čvrsnica i mitski Vran dodatni su motiv da se postane HIGHLANDER.

Sudionici su prešli više od 90 km kroz Park prirode Blidinje. Uspeli se na 5 vrhova iznad 2.000 m/nv i doživjeli mnoštvo izazova te se oduševili ljepotama našeg kraja.

Sudionici su stigli diljem BiH, Hrvatske, kao i Francuske i Južne Afrike.

Prvi put na Blidinju i sigurno dolazim opet, riječi su sudionika iz Južne Afrike.

Start je bio uz Blidinjsko jezero, a uz visoke temperature i prosječno 20 km dnevno izazovnih uspona, i još izazovnijih spuštanja, sudionici bi umorni dolazili na kontrolne točke, no puni dojmova i motivacije da postanu HIGHLANDERi. 

Organizatori su se pobrinuli da na kontrolnim točkama ne nedostaje pića i jela, pa su se mogli okrijepiti gulašem, domaćim pitama te autohtonim hercegovačkim jelom purom i lučenicom te uštipcima koji su oduševili sudionike. 

Za opuštanje umornih mišića organizirana im je  vježba istezanja i opuštanja, a svih 5 dana uz organizatore bila je prisutna i Gorska služba spašavanja.

Avantura života koju će pamtiti svi sudionici! 

Čestitamo svim sudionicima koji su završili HIGHLANDER 5 dana i 92 km i HIGHLANDEXPERIENCE 2 dana i 28 km.

Postanite i vi dio HIGHLANDER priče i prijavite se odmah preko službene HIGHLANDER stranice: https://highlanderadventure.com/blidinje/hr