Iduće nedjelje, s početkom u 13 i 30, u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu bit će održano treće nacionalno prvenstvo mažoretkinja, a potom i drugi Mažoret izazov.

Na nacionalnome prvenstvu tomislavgradske mažoretkinje nastupit će u dvjema kategorijama. Naime, kadetkinje će se predstaviti u formaciji pompon, a juniorke u formacijama štap i pomon. Na prvenstvu će suditi dvije sutkinje iz Slovenije i jedna iz BiH.

Kako doznajemo od Džoane Perković, voditeljice tomislavgradskih mažoretkinja, na ovogodišnjem prvenstvu sudjeluju mažoretkinje iz šest bh gradova koje djeluju pri nacionalnome mažoret savezu BiH, a prvenstvo se zbog pandemije koronavirusa održava u svakome gradu pojedinačno i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Rezultati natjecanja mogli bi biti poznati tek za mjesec dana.

Što se tiče Mažoret izazova, tomislavgradske mažoretkinje nastupit će u  tri skupine: pačići, slatkiši i sjajne kadetkinje. Plesat će na zadanu koreografiju u trajanju od jedne minute i svaka zasebno, u ograđenome prostoru, ispred domaćih licenciranih sudaca. Rezultati s toga natjecanja bit će poznati istoga dana.

Ponukane ranijim uspjesima na ovim, ali i drugim natjecanjima, naše mažoretkinje se nadaju dobrim rezultatima.

Sretno!

Tomislavcity