Gornji Vakuf/Uskoplje i Mažoret klub “Uskopljanke” 2. lipnja bit će  domaćini prvoga Nacionalnog mažoret prvenstva BiH. Kako doznajemo od predsjednice ovoga saveza, gospođe Jadranke Zeko, na prvenstvu se očekuje sudjelovanje oko 500 mažoretkinja iz osam timova: Tomislavgrada, Mostara, Gruda, Čapljine, Čitluka, Stoca, Busovače i naravno iz Gornjega Vakufa/Uskoplja.

– Ponosni smo što je upravo naša općina domaćin prvoga prvensta. Naš grad je specifičan, proteklih godina bio je je dosta “podijeljen”. Međutim, u zadnje vrijeme kroz sport i kulturu ruše se predrasude. Posebno nas podržavaju sportski klubovi, ali i općinski načelnik gospodin Sead Čaušević, kazala je za Tomislavcity predsjednica saveza i ujedno voditeljica Mažoret klub “Uskopljanke” gospođa Jadranka Zeko u nadi da će ova manifestacija biti održana u pozitvnoj atmosferi, druženju i zdravoj konkurenciji.

U kratkome razgovoru, gospođa Zeko je dodala da će prije svečanog otvaranja biti upriličen defile središtem grada, a prije natjecanja uslijedit će zajednička koreografija svih timova koje će plesati na pjesmu „Think”  Arethe Franklin.

Sretno svima!

 

Tomislavcity