Premda se činilo da će to ostati na razini dosjetke, jedna marka za Radioteleviziju Herceg-Bosne ide ka svojoj realizaciji, te će vas uskoro na šalteru pitati hoćete li platiti marku više.

“Mi smo potpisali sporazum s JP Elektroprivreda HZ-HB iz razloga da bi oni mogli uz svoj račun staviti tu 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je ustvari dobrovoljni prilog koju će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun i to bi kasnije došlo nama.”

“Na taj način mi želimo uključiti naše šire gledateljstvo u ono što mi radimo. Održavati mehanizam jedne javne radiotelevizije, a mi imamo 19 televizijskih odašiljača, 21 radijski odašiljač, oko 50 zaposlenih, radimo mjesečno 120 emisija koje možda naši gledatelji primijete, a možda i ne, to je jedan silni mehanizam koji treba održavati”, kazala je ravnateljica TV Herceg-Bosne Slavica Karačić povodom dvogodišnjice rada te medijske kuće.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović prilikom zadnjeg zasjedanja HNS-a pozvao je da se izdvaja marka za televiziju.

“Jedna marka za hrvatsku obitelj ne znači puno, ali znači razvoju televizije Herceg-Bosna”, rekao je Čović na zadnjem HNS-u na Bijelom Brijegu.

“Dobio sam mnoštvo prijedloga s terena kako financijski ojačati RTV HB. Kroz jednu kvalitetnu suradnju s EP HZ HB ja mislim da se može osigurati po jedna marka od svakog potrošača za RTV HB i ja se nadam da će to zaživjeti već od 1. srpnja”, kazao je Čović.

I bi kako je Čović rekao. Marinko Gilja ispred EP HZ HB potpisao je, a narod, iz čijeg džepa trže još jednu marku, na šalteru će reći svoje, piše hercegovina.info.