U subotu, 3. kolovoza 2019. godine po šesti put će biti održana Duvanjska desetka. Važan je to dan za Tomislavgrad. Usudili bi se reći i najveći sportski događaj u ovoj godini. Do danas, otprilike dva tjedna prije utrke, prijavilo se više od 130 natjecatelja iz 5 država. Ponekad nam se može učiniti da smo mali, da su veliki događaji rezervirani za neke druge, veće i bitnije. No, to nije istina. Čini se da ne trebamo biti previše kritični prema sebi. Jer, upravo je Duvanjska desetka u svojih 5 prvih izdanja pokazala da je u Tomislavgradu moguće organizirati vrhunski događaj.

Naravno, organizatori i ljudi koji nose cijeli ovaj projekt okupljeni su oko AK PULS iz Tomislavgrada. Iako je njihova volja ogromna, a trud uložen u organizaciju utrke nadilazi snagu utrošenu da se istrči maraton, oni trebaju pomoć. Trebaju pomoć svih nas, Duvanjki i Duvnjaka da svojim malim doprinosom uveličamo ovaj vrhunski sportski događaj. Zbog toga pozivaju sve od 16 do 60 godina da se jave kako bi pomogli u organizaciji ovog trkačkog spektakla. Sve osobe koje žele postati dio ovog projekta dobit će majice od vjernog i vrijednog sponzora “Kovačevic auto“, večeru i odličnu zabavu. Svi zainteresirani neka se jave u Inbox na Facebook stranici AK Puls Tomislavgrad.

Što će raditi ?

– pomagati oko podjele startnih brojeva
– biti uz stazu i brinuti da svi natjecatelji prate trasu utrke te 
brinuti o publici
– biti dio okrijepnih stanica i dijeliti vodu žednim trkačima
navijati i bodriti trkače.

Poštovani sugrađanine i žitelju općine Tomislavgrad, upravo ovo zadnje je bitno. Ako ne trčiš, ako nemaš vremena biti dio grupe volontera koji će cjelodnevno pomagati, ipak dođi u grad, izađi iz svoje kuće/stana na gradske ulice, pozdravi trkače i promoviraj svoj grad u pravom sportskom smislu. Ovo je i moja i tvoja trka. Možda baš naša nazočnost i sportsko navijanje kod malene dječice koja se tek uče trčati probudi želju za natjecanjem. Vjerujemo da će ovo naše podneblje dati još vrhunskih sportaša. Ne zaboravimo da je Tomislavgrad dao trojicu atletičara koji su nastupili na Olimpijskim igrama!

Organizatori su se pobrinuli da sve bude na najvišoj razini. Stoga su dizajnirali i pripremili posebne majice za natjecatelje: muške i ženske, majice za volontere, finišerske medalje i nagrade. Zaista prekrasno! Svi natjecatelji koji uplate startninu do 25.7.2019. godine dobit će natjecateljsku majicu.

 

STARTNINA

Startnina za utrku od 10 km = 30 KM (120 kn)
Startnina za utrku od 3,3 km = 10 KM (40 kn)

Prijave i info

Prijave za utrke mogu se uraditi online do četvrtka, 25.7.2019. godine, do 24:00 sata, te na sam dan utrke za prijave u Tomislavgradu.

Sudionici iz inozemstva mogu svoje uplate izvršiti u Tomislavgradu na registracijama za utrku, s tim da ukoliko nisu online prijavljeni do 25.7.2019. godine ne dobivaju trkačku majicu u startnom paketu, kao ni ime na startnom broju.

Natjecatelji koji se on-line prijave te uplate startninu do četvrtka, 25.7.2019. godine do 24 sata, imat će ispisano ime na startnom broju!

Podaci za uplatu startnine u BiH:

Primatelj: AK PULS-Tomislavgrad, Mijata Tomića bb, 80240 Tomislavgrad

Račun za uplate:

UNICREDIT BANK: broj računa 3382302273571220

Opis plaćanja: ime i prezime + kategorija (10 km ili 3,3 km)

Ukoliko vršite plaćanje jednim nalogom za više natjecatelja obavezno navesti sva imena i kategorije u svrsi plaćanja!!!

Kako je veliki broj prijavljenih natjecatelja iz Republike Hrvatske, da bi izbjegli gužve za prijavu i uplate, za njih je od danas otvoren poseban račun za uplatu:

Uplate startnine za Duvanjsku 10-ku iz HR
Primatelj: Tomislav Batarilo
Donji Brišnik bb
Tomislavgrad
Broj računa (IBAN): HR04 2360 0003 2460 49232
Svrha: Duvanjska 10-ka, ime i prezime natjecatelja, dužina staze.

KONTAKT

Tomislav Batarilo + 387 63 330 500 ; mail: elcamino10.tb@gmail.com

Krešimir Sliško + 387 63 990 467 ; mail: krslisko@gmail.com