Prigrlila je Šujica večeras svoje župljane i brojne hodočasnike koji se ondje zajedno okupiše uoči blagdana narodu omiljenoga sveca i zaštitnika ove župe, svetoga Ante Padovanskoga.
Molitvu svetome Anti, ali i prigodan pozdrav okupljenima uputio je fra Mario Ostojić dok je u svojoj rodnoj župi misno slavlje predvodio fra Jure Barišić.
– Sveti Ante bio je poseban u mnogočemu no ja bih večeras izdvojio dvije stvari. Bio je nadaren slušatelj i poznavatelj Svetoga pisma. Danas je nerijedak prizor osamljenih osoba s mobitelom u ruci pa i cijeloga društva koje sjedi zajedno no svačija pažnja usmjerena je na vlastiti mobitel. O bližnjemu više saznamo s društvenih mreža nego iz osobnih razgovora što je svojevrsan teret našega vremena. Također nas mediji bombardiraju lažnim savjetima za potpunu sreću no sveti Pavao je davno otkrio da se istina o vječnoj sreći krije u Riječi Božjoj. Stoga vas ohrabrujem da ju svakodnevno čitate i razmatrate i u njoj pronađete nadahnuće za vlastiti život baš poput svetoga Ante- nadahnuto je propovijedao fra Jure Barišić.
Svakako treba dodati da je blagdansko ozračje ove ugodne, tople večeri slavljeničkom pjesmom naglasila šujička Frama koja i ovoga puta zaslužuje sve pohvale.
Ivana Ćurić/Tomislavcity