Udruga studenata medicine, BoHeMSA LC Mostar, organizira svake godine „Village Project“. Ideja ovog projekta je odlazak u određeno selo u Hercegovini i šire koje je od prve ambulante udaljeno najmanje 20 km u svrhu pomoći ljudima u tom mjestu.

Ove godine odabrano selo bilo je Prisoje kraj Tomislavgrada u kojem inače živi oko 500 ljudi.

BoHeMSA LC Mostar je ovu akciju na dan, 28. travnja 2018. godine, organizirala tako da je mještanima Prisoja osigurala besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, opći pregled koji je uključivao pregled pluća, srca, abdomena, EKG… Ljudima kojima su bili potrebni lijekovi darovani su iz naše male ljekarne.

Akcija je održana u OŠ u Prisoju, a počela je u 11:00 h te je trajala do 14:30 h. Ukupno je obavljeno oko 70 pregleda lokalnih mještana.

U projektu je sudjelovalo osam studenata starijih godina medicine Medicinskog fakulteta u Mostaru, te tri doktora, i to doktor interne medicine Josip Petrović, doktorica obiteljske medicine Ankica Mijić Marić i doktor opće prakse Dino Markota.

Ovim projektom smo htjeli pomoći lokalnom stanovništvu tako da im odlaskom u njihovo selo olakšamo pristup doktoru i osiguramo besplatne osnovne preglede i eventualno da damo lijek ako je to potrebno.

Mirna Sabljo, organizator projekta/Tomislavcity