Učionice mnogih škola u Bosni i Hercegovinu su na lokalnim izborima korištene kao biračka mjesta, te je naložena njihova dezinfekcija prije povratka učenika u školske klupe.

U školama Federacije BiH i Brčko distrikta izvršena je dezinfekcija te će se učenici u školske klupe vratiti već sutra.

”U Sarajevskoj županiji, Hercegbosanskoj županiji, Srednjobosanskoj i Posavskoj županiji nastavni proces u školama se nije odvijao dva dana nakon izbora, dok je u drugim županijm ispoštovana preporuka Federalnog kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o sedmodnevnim aktivnostima dezinfekcije i odvijanje nastave u online formatu. Dezinfekcija je izvršena u organizaciji odgojno-obrazovnih institucija”, rekla je pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH Nadija Bandić.

U Republici Srpskoj je nešto drukčija situacija pa će tako učenici u tom entitetu online vid nastave pohađati do petka.

Dezinfekcija osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, koje su služile kao biračka mjesta za potrebe izbora 2020. godine, te Doma učenika u Doboju, počela je u ponedjeljak na području Republike Srpske.

Dezinfekciju vrši Republička uprava za civilnu zaštitu, a dezinfekcija svih školskih objekata i dvorišnih prostora škola bit će završena do kraja tjedna, te će škole spremno dočekati učenike i nastavnike 23. 11. 2020. godine.

U županijama Federacije Bosne i Hercegovine nastavni proces će se provoditi u školama, ali i online, ovisnosti o epidemiološkoj situaciji, dok će se školama Republike Srpske i Brčko distrikta odvijati u školskim klupama, javlja BHRT.

BHRT