Valjalo je večeras ostaviti po strani pospremanje kuće i pečenje kolača, a uputiti se u duvanjsku spomen baziliku i doživjeti koncert sakralne glazbe kojim nas počastiše tomislavgradski župni zborovi i Ansambl Lux Pacis.

Posjetitelji Adventskoga koncerta znaju što mogu očekivati na ovomu događaju stoga ne čudi što je naša bazilika večeras bila ispunjena.

Nastupili su:

Ansambl Lux Pacis (O Antifone),

Zbor sv. Stjepana Stipanići (O dođi spase naroda/Gospodine, daj dođi/Raduj se o Betleme),

Frama Tomislavgrad (Maranatha/Velik je Kralj svih),

Mali župni zbor sv. Nikola Tavelić (Klikujte sada zanosno/O Marijo ti sjajna zornice/Klikni dušo Bogu svome),

I Veliki župni zbor sv. Nikola Tavelić (Rosite nebesa odozgo/Raduj se grade Nazaret/ Zdrava Devica).

 

Skladbe su izveli pod ravnanjem Pere Tokića i č.s. Anđele Pervan koja odnedavno u našoj župi vodi mali zbor.

Orguljsku pratnju pojedinih skladbi imala je Ines Radoš, a skladbu na flauti Andrea Leutar.

Sve izvedbe ispraćene su pljeskom publike, a po završetku koncerta riječi zahvalnosti svim zborskim pjevačima za njihov predani rad, od onih najmlađih do najstarijih, uputio je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo. Voditelji koncerta bili su članovi velikoga župnog zbora sv. Nikola Tavelić – Marija Papić i Ilija Krišto koji je ujedno pozvao sve one kojima je Bog dao talent za pjevanje da im se pridruže. Poziv je posebno upućen muškarcima budući da je njih manje u svim zborskim skupinama.

Naši župni zborovi tijekom cijele crkvene godine, svih nedjelja, svetkovina i blagdana slave Gospodina- Pjevaju i „dvaput mole“,  a večeras umnožiše došašće naše najradosnije svetkovine Božića.

Vratimo se početku priče, svi koji radosna srca obavljaju svoje poslove pa bilo to čišćenje ili kuhanje, također svojim radom slave Gospodine, a neki su, zahvaljujući našem Radiju Tomislavgrad spojili ugodno s korisnim budući da su mogli pratiti Adventski koncert u izravnome prijenosu.

Djelić atmosfere s ovoga koncerta možete pogledati u priloženoj fotogaleriji i vidozapisima.

Zora Stanić/Tomislavcity