Snijeg koji je jučer od poslijepodne i noćas bez prestanka padao stvorio je otežano odvijanje prometa u Hercegbosanskoj županiji, a prema procjenama palo je između 50 i 60 cm snijega. Prema informacijama koje smo dobili u mjerodavnoj općinskoj službi, većina ulica u  Tomislavgradu kao i one  lokalne prema selima su prohodne ili je u tijeku njihovo čišćenje.

Zbog velikih snježnih oborina oni koji rade jutros su kasnili na posao, a bilo je i onih koji su radi posla ustali i prije šest sati kako bi sa svojih vozila i parkirališta uklonili velike količine snijega. Autobusne linije Ćićko commerca također su imale problema zbog zimskih uvjeta vožnje. Naime, autobus iz Zagreba jutros je u Tomislavgrad stigao sat vremena kasnije, dok onaj za Sarajevo jutros nije otputovao. Ostale linije, kažu u ovom poduzeću, voze redovito.

Prema informacijama koje smo dobili od upravitelja Cesta Mostar prohodne su sve magistralne ceste te u ovom poduzeću očekuju da bi tako trebalo i ostati ukoliko ne zapuše bura. U tom slučaju mogući su snježni nanosi i smanjena vidljivost. S obzirom na zimske uvjete vožnje, vozačima se preporučuje da vožnju prilagode uvjetima na kolnicima i da na put ne kreću bez veće potrebe.

Kakvo je jutros stanje na pojedinim tomislavgradskim ulicama pogledajte u našoj fotogaleriji.

P.s. Jutros bi “lako” mogli očistiti i susjedovo vozilo.

 

Tomislavcity