U subotu, 30. lipnja na plaži Marinovac na Buškom jezeru održan je 8. Beach Rugby Fest, ili jednostavnije, natjecanje ragbijaških ekipa na improviziranom terenu na pijesku.  Organizator ovoga hvale vrijednoga turnira je Rugby klub Tomislav.

Iako ovih par informacija izgleda uobičajeno i jednostavno, iza organizacije jednoga ovakvoga sportskog i turističkog događaj krije se veliki entuzijazam i ogroman trud grupe sportskih zaljubljenika u ragbi. U prilog navedenom govori i činjenica da se na navedenom natjecanju prijavile ekipe iz Sinja, Šibenika, Zenice, Tešnja, Mostara i naravno Tomislavgrada s preko stotinu natjecatelja što dovoljno govori o veličini i značaju turnira.

Iako pobjeda nije jedini cilj ovoga natjecanja istaknimo da je pobjednik turnira ekipa Gromovi i munje iz Sinja, a drugo i treće mjesto osvojile su ekipe iz Zenice: Čelik 1 i Čelik 2. Posebno dirljiva bila je rođendanska torta koju su organizatori pripremili za ekipu iz Sinja prigodom njihovog 40. rođendana od osnutka kluba. Sve čestitke.

Po završetku ragbijaškog turnira, na prekrasnoj plaži u prelijepo ljetno predvečerje održano je i tradicionalno natjecanje u odbojci na pijesku. Ekipe formiraju i prijavljuju posjetitelji i natjecatelji turnira. Iako i ovdje natjecatelji ulažu ogromnu energiju i želju za pobjedom, samo sudjelovanje na turniru predstavlja pobjedu.

I na kraju, nakon jednog ovakvog sportskog i rekli bi turističkog događaja, prosto je nevjerojatno da nitko od vlasti ili poduzetnika nema interesa urediti kakav privremeni objekt koji bi, prema ocjeni nas posjetitelja, mogao uspješno raditi cijelo ljeto i time na jednu višu razinu podignuti sveukupnu ponudu na prelijepoj plaži na Marinovcu. Ili nam stvarno treba doći netko sa strane i objasniti u kako lijepom i nedirnutom okruženju živimo i što propuštamo!

Tomislavcity

Rezultate 8. Beach Rugby Festa pogledajte OVDJE.

Više fotografija pogledajte u galeriji.