Grupa roditelja pokrenula je peticiju s ciljem da, bude li se i u rujnu nastava odvijala online, odnosno na daljinu, Vlada RS-a snosi troškove učenja đaka na način da se roditelju po djetetu isplaćuje mjesečnu naknadu u visini od 500 KM.

Kako obrazlažu, u tom slučaju bi roditelj mogao uzeti neplaćeni odmor pa biti učitelj svom djetetu ili u tu svrhu platiti stručnu osobu, objaile su ‘Nezavisne novine’.

Nakon što je pokrenuta, online peticija na društvenim mrežama privukala je mnogobrojne zabrinute roditelje, koji su se uključili u raspravu o tome što ako bi se nastava i u narednoj školskoj godini odvijala na daljinu.

Zahtjevi u slučaju online nastave su sljedeći: da se svakom učeniku osigura potrebnu tehničku opremu; da se omogući odlaske na konzultacije; da aplikacije budu jednostavne za korištenje; da način nastave i slanje zadaća budu objedinjeni na jednom portalu; da se vrati novac koji su roditelji izdvojili za udžbenike te da se isplaćuje novčanu naknadu po svakom djetetu u iznosu od 500 KM.