Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zbog koronavirusa predlaže da Ministarstvo civilnih poslova BiH koordinira provođenje mjera koje se odnose na samoizolaciju svih putnika, bez obzira na to odakle dolaze u našu zemlju i bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.

U BiH su do sada na snazi mjere koje su podrazumijevale potpunu zabranu ulaska državljanima Italije, Irana, Južne Koreje i dijelova Kine te naredbu za samoizolaciju svima koji dolaze iz Španjolske, Njemačke i Francuske.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija jučer proglasila pandemiju koronavirusa Krizni stožer FBiH predlaže mjere.

Tako se sada radi na tome da se privremeno ograniči kretanje svih koji dolaze u BiH. Tako bi se mjere samoizolacije za 14 dana sada trebale proširiti na sve one koji u BiH dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta, bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.

Provođenje ovih mjera predlaže se kako bi se maksimalno spriječilo širenje koronavirusa.

“Imajući u vidu ovlasti Ministarstva civilnih poslova te aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, potrebno je žurno reagirati i iskoordinirati mjere, kako je naprijed navedeno, a radi osiguranja jednakog postupanja u ovoj situaciji na području cijele Bosne i Hercegovine”, navodi se u obavijesti Kriznog stožera FBiH Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Sada se očekuje da državni nivo, a prije svega Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo sigurnosti potvrde ili odbace tu odluku.

abcportal.info