Bivši veleposlanik Njemačke u Središnjoj Americi i Africi Johann Krebs i njegova supruga Ana borave u Međugorju u obitelji 92-godišnje Bojke Dodig. Već deset dana smješteni su u njezinu staru obiteljsku kuću, piše Večernji list BiH.

Tradicionalna meza i kapljica

Johann, koji inače dolazi iz okolice njemačkoga grada Kölna, upravo u Međugorju zajedno sa suprugom Anom i obitelji Dodig te susjedima Dodigovih Tonijem i Borkom proslavio je svoj 80. rođendan. Za ovu svečarsku prigodu posluženi su hercegovački pršut i pečenje, a sve uz kapljicu iz podruma Ante Sivrića “Bilice”. Slavilo se do kasno u noć.

Od njemačkih supružnika doznajemo kako Johann i Ana ove godine proslavljaju i 53. obljetnicu skladnoga braka. Imaju dvije kćeri i obje su liječnice, jedna je, kažu nam, ravnateljica bolnice u Kölnu, druga psihijatrica u jednoj bolnici u Švicarskoj.

Inače, Johann i Ana već više od tri desetljeća, točnije pune 33 godine, dolaze u Međugorje i kod obitelji Bojke Dodig. Zbog pandemije prošle godine nisu dolazili. U Međugorju na misu i molitvu idu svakodnevno. Ističu kako su veliki vjernici i vjeruju u Gospina ukazanja.

Prenose poruke u svijet

Sve što vide i osjete tijekom boravka u ovome svjetski poznatom mjestu mira i molitve prenose porukama u cijeli svijet. Kažu nam i kako posebno vole stare kuće, starine u kamenu, ali i kako će u Međugorje dolaziti svake godine dok god to budu mogli, piše vecernji.ba.