Svečanim misnim slavljem koje je predvodio fra Andrija Majić, svećenik na službi u Humcu, danas je u Kovačima proslavljen blagdan Prečistoga Srca Marijina.

I ove su se godine pred crkvom u Kovačima okupili brojni vjernici koji su došli prikazati svoje zavjetne molitve Majci Božjoj, pouzdavajući se u ljubav i zaštitu njezina Prečistoga i Bezgrješnog Srca. Prije svete mise uslijedila je procesija s Marijinim kipom, a u prigodnoj homiliji koju je uputio okupljenom puku, fra Andrija Majić posebno je istaknuo Majku čije nam je Srce dano kao primjer prihvaćanja, jer je Marija, čuvajući u svom Srcu sve ono što se događalo s Isusom, na kraju došla do križa. I na Kalvariji je stajala uz svoga Sina, prihvaćajući volju Božju.  „Marija je naša Majka, koja u svome Srcu pohranjuje i sve događaje i lutanja našega života kako bi nam bila zagovornicom i pomoćnicom. Ona nas dovodi do svoga Sina i mi ćemo biti dionici Uskrsnuća samo ako se usudimo popeti na našu Kalvariju, ako se usudimo našu povijest predati u Marijino Srce,  kako bi i naša povijest bila s Kristom na Kalvariji, kako bi i naši životni događaji bili oni koji će nas dovesti k slavi Uskrsnuća“ kazao je, među ostalim, fra Andrija Majić.

Svetu misu svojim su pjevanjem i ove godine upotpunili članovi župnoga zbora „Sv. Nikole Tavelića“.

Na kraju je duvanjski župnik fra Slaven Brekalo uputio riječi zahvale dragome Bogu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da proslava ovoga blagdana prođe u najboljem redu, zazvavši na okupljene vjernike Božji blagoslov i zaštitu Nebeske Majke po njezinu Bezgrješnome Srcu.

M.L./Tomislavcity

Foto: Ilija i Ivan Jurčević